INDUSTRIEFLAT

Voor velen ‘gewoon’ de oude brandweerkazerne. Hier rukten ze uit. Van augustus 1966 tot april 2002. De grote kanteldeuren aan de voorzijde herinneren ons nu nog aan deze periode. Maar er was meer. Dit pand kent een rijke historie.

De eerste steen van dit als rijksgebouw bestempelde gebouw werd gelegd op 18 mei 1949. Het werd gebouwd om bedrijvigheid te stimuleren. Een gebouw dus met ambitie. Handelsfirma’s, een brillenfabriekje, een bouwvereniging, een timmerbedrijf, een klokkenmaker, een woningbouwvereniging, een gemeentelijke werkplaats, een kringloopwinkeltje en zo meer namen hun intrek, genoten en profiteerden van de bedrijvigheid in dit industriegebouw, werkplaatsengebouw ofwel deze broedstoof.

Zoals het gebouw begin jaren vijftig ook wel werd genoemd. Broedstoof omdat veel startende ondernemingen onderdak vonden in dit gebouw.

Nu, 63 jaar later, wordt broedstoof weer broedstoof. Vanaf 2012 werd er verbouwd en gerenoveerd om dit ambitieuze gebouw haar oorspronkelijke ambitieuze functie terug te geven. Vanaf 2013 is de Broedstoof in gebruik genomen. De broedplaats van het noorden. Een plek waar ondernemers, groot en klein, aanstormend talent en ervaren professionals werken, vergaderen, ontmoeten, inspireren en creëren.

Een interessante plek; een plek met mogelijkheden. ‘Even bij elkaar binnenlopen’ is hier aan de orde van de dag. De ene keer om een beroep te doen op de expertise van je buurman, de andere keer om het werk onder te brengen bij een collega.

Dankzij de informele contacten profiteert iedereen al snel van een groot en interessant netwerk. Bewoners én opdrachtgevers.